24/07/2017

Lions Club Enkhuizen gaat met jongeren van over de hele wereld Enkhuizen door

Enza Zaden en het Zuiderzeemuseum zorgen voor leerzaam programma, Strandpaviljoen Enkhuizen verzorgt heerlijke barbecue

Op maandag 24 juli 2017 heeft de Lions Club Enkhuizen een groep jongeren van over de hele wereld een inkijkje gegeven in de Westfriese cultuur en zaadsector, een van de economische pijlers van onze regio. Het inhoudelijke programma bestond uit een bedrijfsbezoek aan groenteveredelaar Enza Zaden en een bezoek aan het Zuiderzeemuseum, waarna de dag werd afgerond op het strand van Strandpaviljoen Enkhuizen.

De kracht van gezonde groente

De jongeren doen mee aan het internationale uitwisselingsproject van de Lions Club. De Lions Club Enkhuizen heeft voor één dag het programma voor hen verzorgd. ’s Ochtends startte het programma bij Enza Zaden. De groep kreeg een uitgebreide rondleiding door het internationale familiebedrijf. Ze leerden wat er komt kijken bij de ontwikkeling van nieuwe groenterassen. En hoe de zaden van deze groenterassen worden geproduceerd, gecontroleerd en verzonden naar klanten over de gehele wereld.

Wapenen tegen water

Vervolgens heeft de groep een bezoek gebracht aan het Zuiderzeemuseum, waar een interactief programma werd gevolgd. Na een rondleiding door het museum werd de groep opgesplitst om eigenhandig dijken te bouwen. Op die manier leerde de groep hoe Nederland zich elke dag opnieuw moet wapenen tegen het water.

Smakelijke afsluiting

Om de dag ontspannend af te sluiten heeft de groep genoten van een heerlijke barbecue bij Strandpaviljoen Enkhuizen. De mooie ligging aan het IJsselmeer en de goede zorgen van het personeel maakten een gezellig samenzijn.

Ook belangstelling voor deelname aan zo'n uitwisseling in het buitenland?

Lions Club Enkhuizen biedt jongeren uit Westfriesland de gelegenheid om naar verschillende landen over de wereld uit te reizen vanuit het internationale uitwisselingsprogramma.

Meldt je aan als je belangstelling hebt en wij kijken of je hiervoor in aanmerking komt en welke mogelijkheden er zijn. Reiskosten zijn voor jouw rekening; het verblijf is gratis. De enige tegenprestatie die wij van je vragen is een presentatie aan de leden van de club over je ervaringen.